Recepti

Vegi filane paprike s krompirjem

Tudi ta vikend smo dobro jedli. Ker  je bilo za mesojedce dobro poskrbljeno, sem se odločila pripraviti veganske filane paprike. In ne prav tistih klasičnih z rižem. Če sem iskrena takšnih do sedaj še nisem pripravljala. Recept je zanesljiv, preprost in pravzaprav z njim ne morete zgrešiti – tudi mesojedci so jih pohvalili.

Najboljši del je, da imate vse sestavine, ki jih potrebujete za pripravo, zagotovo doma. Je pa res, da priprava in peka vzameta nekaj časa. A se splača!

Ker je bilo kuhanje ob dveh nadebudnih energije polnih otrokih pravzaprav nemogoče, je bilo sprva potrebno poskrbeti za animacijo. Štel je predvsem trenutni navdih, ko je najmlajši iz predala izvlekel novoletni papir za zavijanje daril. Ker po skrbni ročni obdelavi ni več mogel služiti osnovnemu namenu, smo ga spremenili v risalno platno.

To je delovalo natanko 10 minut, potem je Martin znorel, ker je Urban čez njegovega glavonožca, ki ga je poimenoval hobotnica, potegnil dve zeleni čički čački. Ker smo potrebovali hrano, razmere pa so bile precej kaotične, smo se zatekli k stari dobri varuški – risanki. Ne gledamo veliko risank, med tednom skoraj nobene, včasih kakšno za vikend in še to ne zmeraj. Tokrat je prišla še presneto prav. Volkova sta torej pogledala svojo epizodo Tačk na patrulji, mama koza pa se je lotila kuhe.

 

Čas priprave: 20min

Čas peke: 20min

Potrebuješ:

  • 8 rumenih paprik
  • 3 velike korenčke
  • 5 velikih krompirjev
  • Paradižnikovo mezgo ali omako (uporabila sem kar pripravljeno Barilla omako za testenine (pol kozarca)
  • Začimbe (sol, poper, timijan, muškatni orešček, bazilika)
  • Svež peteršilj
  • olje

Priprava:

Krompir in korenje narežeš na majhne kocke, začiniš ter pečeš na olju cca 20 min. Ko je spečeno vmešaš 3 žlice paradižnikove omake.

Paprikam odrežeš peclje (pokrovčke, ki jih obdržiš za potem) in jim očistiš notranjost ter jih rahlo osoliš. Nato jih napolniš s spečeno mešanico krompirja in korenja.

Paprike zapreš s pokrovčki in okrog njih dodaš mešanico krompirja in korenja, če je ostala. Dodaš paradižnikovo omako in zaliješ s približno 3 dl vode. Paprike premažeš z oljem. Pečeš v pečici 20 min na 250 stopinj.

Dober tek!