Otroški kotiček

Večerno ustvarjanje – Mavrična ribica

Bližajo se hladnejši jesenski dnevi, ko bomo več časa preživeli notri. V jeseni začnem vedno iskati ideje za dejavnosti z otroki doma. Nisem ravno najbolj ročno spretna, zato so mi všeč predvsem preproste ideje, z malo packarije 🙂

Čeprav smo bili danes precej na svežem zraku in že kar utrujeni, si je Martin pred spanjem zaželel še ustvarjanja. Ker sem take sorte človek, ki težko reče “ne”, sem pristala na zgodbico in risbico pred spanjem. Mlajši bratec pa je odšel spat z atijem (ker ima “Ati” fazo in je mami dobra ravno toliko kot rezervna guma = večino časa nič, a bog ne daj, da se kaj spiridi in je ni zraven).

Ustvarjanje sva združila s knjigico, ki mu je zares prirasla k srcu – Mavrično ribico. Tudi sam je iz vsebine takoj razbral nauk, da je potrebno deliti, če ne želiš biti osamljen.

Skupaj sva narisala Mavrično ribico, ki deli lesketajoče luske drugim ribicam. Najbolj všeč pa mu je bila ideja, da jo prilepiva na omaro in da ga bo ribica tam pričakala, ko se zjutraj zbudi.

Idejo pa sva povezala tudi z obiskom Piranskega akvarija, ki je za takšne majhne cefizlje ravno prav velik (tri sobe, katerih obisk vam vzame cca 30 minut). Našega 1,5-letnika so rakovice povsem prevzele.