SKAVTSKI KRUHKI – super počitniški recept!
Ker bomo danes zunaj ob ognju rezali buče, z vami delim preprost recept za kruhke, ki jih ovijemo na daljše palice in spečemo nad ognjem. Z otroki smo jih pekli tudi poleti, zato vam lahko z gotovostjo rečem, da so zares slastni! Poleg tega lahko otroci vse naredijo sami, saj je povsem preprosto.
Potrebujemo:
400 g navadne bele moke
1 žličko sladkorja
1 vrečka suhega kvasa
3 dl mlačne vode
1 žličko soli
2 žlici oljčnega olja
Lahko dodamo tudi razna zelišča ali česen.
Priprava
V skledo stresemo moko, jo posolimo, na sredi naredimo luknjo, vanjo zlijemo približno tretjino vode, dodamo sladkor, po vrhu posujemo kvas, rahlo pomešamo in čakamo cca 10 min, da kvasec začne delovati. Ko se na zmesi naredijo mehurčki prilijemo preostalo vodo, dodamo olje in testo gnetemo cca 10 minut, najbolje ročno. Testo spravimo v skledo, pokrijemo in počakamo kakšo uro – poleti gre hitreje, saj testo dvojno vzhaja. Testo nato postavimo na delovno površino, ga razdelimo na koščke, ki ne smejo biti preveliki, da se ne bodo predolgo pekli. Koščke testa nato med prsti zvaljamo v kačice in jih navijemo na dolge sveže narezane palice ter spečemo nad ognjem.