Italijanska torta iz breskev in drobtin

Ta vikend smo povabljeni na družinski piknik. To je tradicija, ko se nas zbere nekaj družin in skupaj dobro jemo, pijemo, odigra se kakšna odbojka in igra balinčkov. Letos bo še posebej aktivno, zato je bila glavna ideja, da kulinariko prepustimo kmečkem turizmu, kjer bomo spali. Še vseeno pa naj bi za sladico poskrbele partnerke, žene ali ljubice. Tako je pisalo v sporočilu. Descu se je zdela to imenitna ideja, meni pa tudi. Bil je že čas, da se tudi ljubice kdaj izkažejo, nas pa naj tokrat pustijo pri miru!

No, če pustimo šalo ob strani.

Spomnila sem se na ITALIJANSKO TORTO, ki sem jo resda pekla le enkrat, a me je navdušila s svojo preprostostjo in res božanskim okusom.

Čas priprave: 7min

  1. Čas peke: 30min, 200 stopinj

Osnova iz drobtin:
2½ lončka moke
½ lončka sladkorja
2 žlički pecilnega praška
Ščepec soli
⅓ lončka + 1 jedilna žlica hladnega masla
1 jajce
➡️Ne mesa se z mešalnikom, temveč z vilico, da nastanejo drobtine! Zmeša se najprej suhe sestavine, nato dodamo razžvrkljamo jajce in maslo.

Polnilo iz breskev:
2½ loncka olupljenih narezanih breskev
1 ½ jedilne žlice sladkorja.
➡️Spodaj posujemo drobtine, čez polnilo in nato še nekaj drobtin po vrhu!
200stopinj, 30min.

.