Blog

Pirine mafin bombice namesto žemljic (5 min priprave, 30 min peke)

Peka kruha doma je bila zame vedno en tak velik “bavbav”. A ker mi kruh iz trgovine po večini ni okusen, poleg tega pa ga vedno kupim preveč in ga moramo potem reciklirati v različne kruhove cmoke in podobne jedi, sem že nekaj časa razmišljala o tem, da bi ga pekli doma. Pa se nikoli nisem zares lotila.

Vse dokler nismo  kupili čudovite pirine moke z Gajštrove njive. Poleg tega mi je kolegica poslala še najpreprostejši recept, s katerim kruh pripraviš brez packarije v 5 minutah ali še prej 🙂 Le peče se potem slabo urco. Potem sem, kot vedno, ko naletim na recept, morala dodati še svojo noto. 

Nastale so tele male pirine mafin bombice 🙂

RECEPT za cca 12 PIRINIH MAFIN BOMBIC:

200g pirine polnozrnate moke

100 g bele moke

1/4 vrečke pecilnega praška

2 ščepca soli

2,5 dl radenske

0,5dl olivnega olja

Zmešaš, dodaš bučna, sončnična, ali druga semena ter naliješ v modelčke za mafine (en prst pod vrhom)

Pečeš na 220°C približno 30 min.

 

RECEPT ZA HLEBČEK:

500g pirine polnozrnate moke

1 vinski kamen ali pecilni prašek

ščepec soli

5dl radenske

Zmešaš in naliješ v majhen pekač za biskvit. Pečeš na 220°C cca 50 min.