Pirine mafin bombice namesto žemljic (5 min priprave, 30 min peke)
Peka kruha doma je bila zame vedno en tak velik “bavbav”. A ker mi kruh iz trgovine po večini ni okusen, poleg tega pa ga vedno kupim preveč in ga moramo potem reciklirati v različne kruhove cmoke in podobne jedi, sem že nekaj časa razmišljala o tem, da bi ga pekli doma. Pa se nikoli nisem zares lotila.
Vse dokler nismo kupili čudovite pirine moke z Gajštrove njive. Poleg tega mi je kolegica poslala še najpreprostejši recept, s katerim kruh pripraviš brez packarije v 5 minutah ali še prej 🙂 Le peče se potem slabo urco. Potem sem, kot vedno, ko naletim na recept, morala dodati še svojo noto.
Nastale so tele male pirine mafin bombice 🙂
RECEPT za cca 12 PIRINIH MAFIN BOMBIC:
200g pirine polnozrnate moke
100 g bele moke
1/4 vrečke pecilnega praška
2 ščepca soli
2,5 dl radenske
0,5dl olivnega olja
Zmešaš, dodaš bučna, sončnična, ali druga semena ter naliješ v modelčke za mafine (en prst pod vrhom)
Pečeš na 220°C približno 30 min.
RECEPT ZA HLEBČEK:
500g pirine polnozrnate moke
1 vinski kamen ali pecilni prašek
ščepec soli
5dl radenske
Zmešaš in naliješ v majhen pekač za biskvit. Pečeš na 220°C cca 50 min.