Recepti

Paprikaš: “to je najboljša jed, kar si mi jih kdaj pripravila!”

“To je najbrž najboljša jed, kar si mi jih kdaj pripravila”, je rekel desc. Kdo bi si mislil, da se bo tako razpletlo ravno z receptom, ki sem ga našla čisto po naključju.

Oni dan sem torej gledala nek preprost Youtube posnetek za pripravo paprikaša. Paprikaša nisem še nikoli jedla niti pripravljala. Najbrž zato, ker se mi sliši kot sataraš, katerega ljubiteljica ravno nisem.

Ker se je zdelo sila preprosto, sem vprašala desca, če bi to sploh jedel. Desc je odobril uživanje in še komentiral, da je pa to dejansko “full dobr'”, a čeprav ne prizna, je bilo v njegovem glasu čutiti dvom o tem, da bo ta jed dejansko “full dobra” tudi izpod mojih prstov.

Saj ne, da mu zamerim, tudi jaz sem vselej v dvomih, da je lahko mesna jed izpod prstov vegetarijanca sploh užitna. Ups.

In sem se lotila.

Recept je zelo preprost. Potolaži pa tudi ugotovitev, da lahko vse pripraviš v enem samem loncu, kar pomeni manj umazane posode. Juhej! Poleg tega pa se skoraj ne more zgoditi, da ne bi uspelo. Tudi če režeš zelenjavo na pomilovanja vredne asimetrične kose, kakor jaz. 😀

Čas priprave 20min
Čas kuhanja: 40min

Za 4 porcije
Potrebuješ:
-1 čebulo
-2 stroka česna
-3 korenčke
-2 rdeči papriki
– opcijsko – nekaj brstičnih ohrovtov
-piščančje meso (ne me vprašat kater konc, ker nimam pojma, imeli smo ga pač doma)
-2 večja krompirja
-1 jajce
-moko (2 žlici).

Zelenjavo razrežeš na poljubno velike kose. Sprva prepražiš čebulo in česen, po 2 minutah dodaš korenje, papriko in ohrovte. Pražiš še 5 minut. Dodaš piščančje meso in čez 3 min še krompir ter poljubne začimbe. Zaliješ z vodo ali juho (jaz sem pol kocke za juho zavrela v 0.5 L vode) in kuhaš še cca 40 min. Na koncu v posebnem lončku stepeš jajce in mu do gladkega vmešaš moko. Dobljeno zmes zliješ v paprikaš ter še 5 min kuhaš. Dober tek!