O meni

Sem Kaja, mama dveh pobalinov (Martin, 6 leta in Urban 3,5 leta) in koruznica Nejcu, ki  v večini objav nastopa pod imenom »desc«.

Rodila sem se v Ljubljani, mami Ljubljančanki in očetu Dovžanu. Razpeta med tema dvema krajema sem preživljala svoje brezskrbno otroštvo. Zaradi hecnega gorenjskega naglasa sem bila v šoli nemalokrat tarča posmeha, potem pa so sošolci pač zrasli in si našli kaj bolj pametnega za počet.

Celo svoje življenje sem mislila, da bom plesalka, ali pevka ali kaj podobno zabavnega. Potem sem postala mama in zaradi prevelikih podočnjakov, sem mogla v žep seči po rezervni načrt ter se lotiti “prave službe”. Tiste običajne, kjer 8 ur strmiš v računalnik in upaš, da si kakšen problem rešil in ne zagrešil kakšnega dodatnega. Tako sem po prvi porodniški “postala pravnica”, kar je prej veljalo le na papirju. 

V prostem času (kadar ne zlagam stolpov iz legokock) pišem za otroke. Trenutno se posvečam izdaji  mladinskega detektivskega romana. Med preostankom prostega časa pa se še vedno posvečam petju. Tako za vsak slučaj.

Rada tudi kuham, kadar se nihče ne vtika v to kako držim nož, medtem kor režem čebulo (ne glede na to, kako nevarno za moje in tuje življenje je to videti). Moja super moč je, da iz več receptov izumim kakšnega novega. 

Če imate torej radi kavo vseh vrst in oblik, če niste prehitro užaljeni ob pikantnih pripombah, če vas tolaži misel, da je nekje nekdo, ki mu gre prav tako rado kaj narobe, če radi poiščete kakšen namig, kako preživeti svoj prosti čas z otroki ali brez njih, ali pa iščete preprost recept za hiter, a vseeno zdrav obrok, potem ste vsekakor na pravi strani.