Blog

Nedeljska iskrica: “Obvezno počitniško čtivo”

Poletje gre h koncu in zato sem se nenadno odločila, da z mladičoma skočimo še po zadnje izdihljaje morskega lufta. Desc se nam tokrat ne bo pridružil, ker eden pač mora hodit v službo, medtem ko bomo drugi hvatali braun boju in lizali ledenke.

Ker se je na morje v petek odpravljala tudi naša babi, smo se zmenili, da gre naš Martin kar z njo, nato pa se mu čez dva dni, ko se bo babi vračala, pridružila še midva z Urbanom. Vse je šlo kot po maslu. Martin je pokosil v vrtcu, jaz sem mu vse spakirala in pripeljala sva se k babi, saj sta želela štartati še predno se začne petkova gužva proti primorski. Ko sva prispela, je bila babi še v pripravah, zato sem poklicala Martina pred prtljažnik avtomobila, da mu pokažem, kje v torbi se nahaja kakšna reč. Saj menda je že dovolj star in si bo zapomnil, kje ima gate in kje čevlje. Ko greva čez njegovo prtljago po mojih izračunih vse štima, nič ne manjka. Vse dokler Martin razočarano ne vzklikne: »Mami, nekaj si mi pozabila spakirati!«

»Kaj pa?« presenečeno vprašam.

»Katalog!«

»Ha? Kakšen katalog?« (In si mislim: »Moj bog, kje se je sedaj spomnil na tiste kataloge z lego kockami, ker nimamo prav nobenega doma že vsaj pol leta?!)

»Lidlov katalog.«

S privzdignjeno obrvjo počakam, da me zadane val »ta pametnih impulzov« malih sivih celic in končno dojamem, da že tri dni res prenaša s sabo najbolj svež Lidlov katalog, ker so notri slike nekih igrač iz risanke.

»Ja, Lidlov katalog, to sem pa res pozabila. Ni pravega dopusta brez Lidlovega kataloga!«

In tako smo morali nazaj domov po Lidlov katalog, ki je po mnenju našega otroka obvezna oprema za na morje.

Čigavo literaturo pa vi nesete s sabo na počitnice? Morda Mercatorjevo, Sparovo, Hoferjevo? No, šalo na stran, ko sta babi in Martin prispela na morje, sta pred spancem ugotovila, da smo spakirali res skoraj vse. Vse, razen zobne ščetke. Na srečo pa je kakšna v Lidlovem katalogu!