Recepti

Domači pirini njoki

Na spletu sem našla odličen recept za domače njoke. In  drži kot pribito – ko enkrat narediš domače, ponje nočeš več v trgovino. Recept je sila preprost, a malček lepljiv. Ravno zaradi tega v pripravi domačih njokov tudi otroci neizmerno uživajo. 

 

Potrebujemo:

  • 400 ml vode
  • vsaj 250 g pirine moke (jaz sem jo porabila dosti več, vendar nisem tehtala) 
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna 
  • 2 žlici olja

Postopek:

Vodo zavremo s soljo in oljem, odstavimo s štedilnika in dodamo moko ter vinski kamen (ki ga nisem imela, dodala sem 1 žličko pecilnega praška). Naredimo kepo. Klepi toliko časa dodajamo moko, dokler ne postane manj lepljiva. 

Iz kepe naredimo več kepic in jih zvaljamo v dolge svaljke. Svaljke nato razrežemo v njoke in ponovno pomokamo, da se ne lepijo pri shranjevanju!

Kuham jih še tri minute po tem, ko priplavajo na vrh. 

Dober tek!